BM - OKF

 

ORFK

 

NAV

 

 

MOL

 

HVESZ

 

Volánpack

 

Belügyminisztérium megkeresése

A veszélyes áruk szállításának ellenőrzésével és szankcionálásával összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló tervezet véleményezése:

 

Kedves Kollégák!

Megkeresett bennünket a Belügyminisztérium Szabályozási Főosztálya a veszélyes áruk szállításával és szankcionálásával összefüggő kormányrendeletek módosításával kapcsolatos tervezet véleményezésével kapcsolatban.

A tervezet anyaga: 

Kérek mindenkit, akinek észrevétele van, az az „ elnö This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. „ címre küldje rövid indoklással, hogy azt mielőbb összegezhessük. A téma mindegyik közlekedési ágazatot érinti, így munkabizottságoktól függetlenül gyűjtjük az információt. Természetesen az MB-k ez mellett is bedolgozhatnak. Listára írt levelem előtt Elnökségünk is egyeztetett a témában. A változtatások az egész veszélyes áru szakmát sok részletében érintik, és azt látjuk, hogy az ügyben széleskörű, társadalmilag támogatott, határozott választ kell megfogalmaznunk és képviselünk!

Ezért úgy döntöttünk, hogy a kellő súlyú összefogás érdekében csatlakozunk a Magyar Szállítmányozók Szövetségének felhívásához, és velük együtt írjuk alá, adjuk be konszenzusban érlelt szakmai véleményünket.

Információink szerint az aláírókhoz eddig az alábbi szervezetek csatlakoztak:

- MKFE

- FUVOSZ

- NIT

- MNFI

- HUNGRAIL

- MAHOSZ

- MHOSZ

Aláírás valamikor a jövő héten várható. Várjuk az észrevételeket,

üdvözlettel:

Elnökség

2020.07.10