BM - OKF

 

ORFK

 

NAV

 

 

MOL

 

HVESZ

 

Volánpack

 

Téli felkészülés szakmai ajánlás

Kovács Bonifác tű. alezredes, mb. országos iparbiztonsági főfelügyelő tájékoztató levele

 

"A nemzetközi tapasztalatok szerint a téli körülmények egyre gyakrabban, egyre nagyobb veszteségekhez vezetnek a veszélyes üzemek területén. Ezt azon területeken is mind sűrűbben lehet tapasztalni, ahol korábban nem volt jellemző az extrém téli kitettség. Ahogy esik a hőmérséklet, fontos, hogy a veszélyes üzemek felkészüljenek a hideg időjárás sajátos kihívásaira.

A BM OKF a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet 45. § i) pontja alapján szakmai ajánlást készített a téli felkészüléssel kapcsolatos feladatokról, amely célja, hogy az ismert, lehetséges szélsőséges téli időjárással összefüggő meghibásodásokat összefoglalóan bemutassa és az ellenük való védekezéshez gyakorlati segítséget nyújtson a hazai veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek, illetve küszöbérték alatti üzemek üzemeltetői számára.

Tábornok Asszony feladatszabása alapján – amely a 2018. december havi igazgatói értekezleten is elhangzott - az igazgatóság elérhetővé teszik a szakmai ajánlást a veszélyes üzemek üzemeltetői részére.

A feladat végrehajtása érdekében intézkedtem a szakmai ajánlás BM OKF honlapján történő közzétételéről, amely a következő linken érhető el:

http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/seveso/teli_felkeszules_szakmai_ajanlas.pdf

Kérem, hogy a veszélyes üzemek üzemeltetőit tájékoztassa a szakmai ajánlás megjelenéséről és a fenti elérési útvonalról. A korábban megküldött „Útmutató” címe „Szakmai ajánlás”-ra módosult, a honlapon így került közzétételre, kérem ezt kezelje véglegesként."

Üdvözlettel:

Elnökség
2018.12.26.