BM - OKF

 

ORFK

 

NAV

 

 

MOL

 

HVESZ

 

Volánpack

 

ADR konzultáció - Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egyesületünk részéről 2018. március 8-án Nagy Zsolt Elnök és Pataki István Vezetőségi Tag vett részt a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében lebonyolított ADR konzultáción. A rendezvény fő célja az volt, hogy az ellenőrző hatóság és a biztonsági tanácsadók megismerjék egymás álláspontját a veszélyes áru szállítások aktuális kérdéseivel kapcsolatosan. A konzultáción részt vettek az OKF képviseletében országos és megyei vezetők, illetve az ellenőrzéseket végrehajtó állomány tagjai, valamit Veszprém és Fejér Megyében dolgozó biztonsági tanácsadók, a teljes létszám közel 30 fő volt.

Nagy Zsolt elnök (BTE), Kozma Sándor tűzoltó ezredes főosztályvezető (BM OKF Veszélyes Szállítmányok Főosztály) és Antóni Miklós tűzoltó alezredes (Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Iparbiztonsági Főfelügyelő) előadásai felölelték a veszélyes áru szállítások során felmerülő leggyakoribb problémák típusait. Az előadások után lehetőség nyílt az elhangzottakkal kapcsolatosan, de egyéb témákban is kérdéseket intézni az előadókhoz. Meg tudtuk vitatni a biztonságot garantáló, főleg ismereteken és nem a büntetési tételeken alapuló szállítási környezet kialakításával kapcsolatos teendőket.

A konzultációt az OKF országos és megyei vezetőivel egyetértésben eredményesnek ítéltük. Úgy érezzük, hogy keresni kell a lehetőségét a szakma és a hatóság közti véleménycserének, szükség esetén a vélemények ütköztetésének is, elősegítve ezzel a minél kiszámíthatóbb munkakörnyezet kialakítását.
Elnökség
2018.03.08.